FI | EN

Aikuisten
Muotoiluakatemia

Luovaa tekemistä innostuneille ihmisille!

Aikuisten Muotoiluakatemia kokoontuu keskiviikkoisin klo 17–20 osoitteessa Piispankatu 8. Syksyn 2024 teemana on “Muotoilun talonpojat”. Lukukauden aikana tutustutaan suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin ja opetellaan perinteisiä käsityötekniikoita ja sovelletaan niitä uusien esineiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Syksy aloitetaan eläytymällä kauden teemaan kaikkien ryhmien yhteisessä Muotoilun talonpojat -tapahtumassa keskiviikkona 21.8.24 klo 17-19.30.

21.8. Aloitus

Syksy aloitetaan eläytymällä kauden teemaan kaikkien ryhmien yhteisessä Muotoilun talonpojat -tapahtumassa keskiviikkona 21.8. 17–19.30.

28.8., 4.9. ja 11.9. Käytännöllistä ja kaunista!

Tutustutaan talonpoikaisajan puisten esineiden muotokieleen ja koristeluun. Suunnitellaan ja valmistetaan puinen esine ja kuvioidaan se lovileikkauksin.

18.9., 25.9. ja 2.10. Kierrätä ja kudo!

Luodaan vanhasta uutta perinteisin menetelmin tutustuen lattioiden klassikkoon, räsymattoon. Suunnitellaan ja kudotaan sisustustekstiili kierrättäen vanhoja materiaaleja.

9.10., 23.10. ja 30.10. Talonpoikien koriste

Tutustutaan talonpoikaisajan koristeisiin ja opetellaan himmelin rakentamisen saloja. Muotoillaan oma himmeli itse tehdyistä pilleistä.

6.11., 13.11. ja 20.11. Piparkakkumuotin oma muoto

Jouluiset herkut saavat uudet muodot! Suunnitellaan ja valmistetaan piparkakkumuotti läkkipellistä.

27.11. ja 4.12. Viimeistely, portfolio ja arviointi

Viimeistellään teoksia, kootaan portfolio ja arvioidaan lukukauden tuotoksia.

12.12. Muotoiluakatemioiden joulujuhla

Kaikkien opetusryhmien yhteistä joulujuhlaa vietetään Kuopion Muotoiluakatemialla torstaina 12.12.2024 klo 18 alkaen.

Kuopion Muotoiluakatemialla on oikeus tehdä tarvittaessa muutoksia aikatauluun.

Ohjelma tulostettavassa muodossa (PDF).


 

Aikuisten Muotoiluakatemia soveltuu kaikenikäisille aikuisille. Aiempaa muotoilun, käsityön tai kädentaitojen osaamista ei tarvita. Opetussuunnitelma etenee suomalaisen muotoilun historian mukaan, josta nostetaan esille käsiteltävät teema ja opetuskokonaisuudet niin teorian kuin uusien tekniikoiden osalta. Muotoiluakatemiassa suoritetaan taiteen perusopintojen käsityön laajaa oppimäärää muotoilupainotuksella. 

Aikuisten Muotoiluakatemiassa edetään tavoitteellisesti mutta rennosti kahvihetkiä unohtamatta. Aikuisten ryhmässä on tekemistä, iloa ja rentoa huumoria!

Muotoilun talonpojat

Syyslukukauden aikana tutustutaan suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin ja siihen liittyviin kauniisiin käyttöesineisiin lähestymällä muotoilua funktion näkökulmasta. Muotoiluakatemiassa opitaan mitä on käytännönläheinen, yksinkertainen muotoilu ja kuinka se ilmeni talonpoikaisajan Suomessa. Syksyn aikana suunnitellaan ja valmistetaan funktionaalisia käyttöesineitä, käsitellään suomalaisuutta ja suhdettamme esineisiin. 

  • Funktionaalisuus 
  • Estetiikka 
  • Materiaalilähtöisyys 
  • Suunnitteluprosessi 

Ilmoittaudu
mukaan

Syyslukukauden kurssimaksu on 170 €. Maksuvälineenä käyvät myös Smartum ja ePassi.
Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit sekä vierailun Kuopion korttelimuseoon 21.8.2024 (pääsymaksu 8 € omakustanteinen, Museokortti käy). Syyslukukausi on kestoltaan 16 opetuskertaa ja yhden kerran pituus on 3 h. Yksi opetuskerta sisältää neljä 45 minuutin oppituntia. Lukukaudessa oppitunteja on yhteensä 64.

Aikuisten Muotoiluakatemiaan on mahdollisuus hakea vapaaoppilaspaikkaa vapaamuotoisella hakemuksella.

Opettajana toimii

Sanja Kainu, muotoilija (AMK)

044 731 8010
sanja.kainu (at) muotoiluakatemia.fi

Tutustu syksyn ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan verkkokauppamme kautta 17.5. alkaen!

VERKKOKAUPPAAN

”ILO, YLLÄTYS, ELÄMYS! 1. lukuvuosi on ollut tulvillaan tekemisen riemua leppoisassa seurassa erinomaisten opettajien johdolla.”

Helena Grönqvist, 53

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: