Aikuisten
Muotoiluakatemia

Luovaa tekemistä innostuneille ihmisille!

Aikuisten Muotoiluakatemia kokoontuu kevätkaudella 17.1.–3.5. keskiviikkoiltaisin klo 17–20.
Katso ohjelma tästä.

Aikuisten Muotoiluakatemia soveltuu kaikenikäisille aikuisille. Aiempaa muotoilun, käsityön tai kädentaitojen osaamista ei tarvita. Opetussuunnitelma etenee suomalaisen muotoiluhistorian mukaan, josta nostetaan esille käsiteltävät teema ja opetuskokonaisuudet niin teorian kuin uusien tekniikoiden osalta. Aikuisten Muotoiluakatemiassa edetään tavoitteellisesti mutta rennosti kahvihetkiä unohtamatta.

Aikuisten ryhmässä on vakavaa opiskelua, iloa ja rentoa huumoria. Tule mukaan!

Romantiikan aika

Kansallisromantiikka suomalaisessa muotoilussa. Romantiikan ajan kuvioiden mystiset luontoteemat heräävät nykyaikaan muotoilun työpajoissa. Lukukausi kannustaa kokeilevaan muotoiluun, tyylien ja materiaalien yhdistämiseen ja opettaa epäonnistumisen tärkeyden. Jakson aikana harjoitellaan lennokasta ideointia ja niiden esittämistä toisille. Tutustumme Eliel Saariseen ja hänen tuotantoon.

Opimme värilaboratorion avulla värien sekoittumista (päävärit ja välivärit) ryhmätyönä tehtävien värikokeiden avulla. Lukukauden aikana opitaan minimalismin ja koristeellisen muotoilun eroja. Aikakausi korostaa oman identiteetin suhdetta luontoon. Tutustumme aikakauden taidemaalareihin ja kansallisromantiikkaan. Teemme retken luontoon, jossa havainnoimme ympäristöä digitaalisesti.

  • Kansallisromantiikka
  • Ornamentit
  • Värioppi
  • Sommittelu

Ilmoittaudu
mukaan

Kevätlukukauden kurssimaksu on  120 €
Maksuvälineinä käyvät myös Smartum ja ePassi
Materiaalit eivät kuulu kurssimaksuun. Voit tuoda mukana omia materiaaleja tai ostaa Muotoiluakatemialta.
Kevätlukukausi on kestoltaan 14 kertaa, yhteensä 42 tuntia (3 h/opetuskerta)

Ohjaajana toimii

Anna Räisänen, käsityönopettaja (KM), muotoilija (AMK)
p. 044 731 8003
anna.raisanen (at) designkuopio.fi

Haluan vastaanottaa Muotoiluakatemian uutiskirjeen (4-6krt/v)

”ILO, YLLÄTYS, ELÄMYS! 1. lukuvuosi on ollut tulvillaan tekemisen riemua leppoisassa seurassa erinomaisten opettajien johdolla.”

Helena Grönqvist, 53