Seniorien
Muotoiluakatemia

Seniori-ikäisille taivaanrannan maalareille!

Seniorien Muotoiluakatemia on kaikenikäisille, joilla on vapaa-aikaa päivällä ja innostusta tavoitteelliseen muotoilun ja käsityön opiskeluun mukavassa ryhmässä.

Ryhmä kokoontuu 19.1., 26.1., 23.2., 23.3, 27.4. ja 3.5. perjantaisin klo 10–13.

 

Opetukseen kuuluu luentoja, näyttely- ja yritysvierailuja ja omaa työskentelyä.

Romantiikan aika

Kansallisromantiikka suomalaisessa muotoilussa. Romantiikan ajan kuvioiden mystiset luontoteemat heräävät nykyaikaan muotoilun työpajoissa. Lukukausi kannustaa kokeilevaan muotoiluun, tyylien ja materiaalien yhdistämiseen ja opettaa epäonnistumisen tärkeyden. Jakson aikana harjoitellaan lennokasta ideointia ja niiden esittämistä toisille. Tutustumme Eliel Saariseen ja hänen tuotantoon.

Opimme värilaboratorion avulla värien sekoittumista (päävärit ja välivärit) ryhmätyönä tehtävien värikokeiden avulla. Lukukauden aikana opitaan minimalismin ja koristeellisen muotoilun eroja. Aikakausi korostaa oman identiteetin suhdetta luontoon. Tutustumme aikakauden taidemaalareihin ja kansallisromantiikkaan. Teemme retken luontoon, jossa havainnoimme ympäristöä digitaalisesti.

  • Kansallisromantiikka
  • Ornamentit
  • Värioppi
  • Sommittelu

Ilmoittaudu
mukaan

Kevätlukukauden kurssimaksu 100 €
Maksuvälineinä käyvät myös Smartum ja ePassi
Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit sekä vierailut

Ohjaajana toimii

Anna Räisänen, käsityönopettaja (KM), muotoilija (AMK)
p. 044 731 8003
anna.raisanen (at) designkuopio.fi

Haluan vastaanottaa Muotoiluakatemian uutiskirjeen (4-6krt/v)

“'Olipa antoisa aamupäivä!' Näin me Muotoiluakatemian senioriryhmäläiset totesimme useamman kerran osallistuessamme senioriryhmän toimintaan kevään aikana. Saimme tutustua oman kotikaupunkimme kirkkojen historiaan, arkkitehtuuriin, kirkkotekstiileihin ja kirkkotaiteeseen. Ortodoksinen kirkkomuseo Riisa oli niin mielenkiintoinen, että kävimme siellä kaksi kertaa. Innolla odotamme syksyn toimintaa ja uusia seikkailuja uuden teeman puitteissa.”

Eija Karhiola