FI | EN

Muotoilukerho

 

Harrastamisen Suomen mallin Muotoilukerho

Kuopion Muotoiluakatemian Muotoilukerho on yksi Kuopiossa järjestettävistä Harrastamisen Suomen mallin kerhoista, jota koordinoi paikallisesti Kuopion kansalaisopisto. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen mallista voit lukea lisää tästä

Muotoilu harrastuksena

Kuopion Muotoiluakatemian Muotoilukerho täydentää Kuopion Harrastamisen Suomen mallin kerhoja tarjoamalla muotoilun eri osa-alueiden sisältöjä. Muotoilukerhon opettajana toimii Kuopion Muotoiluakatemian vastuuopettaja ja kerhon sisältöihin sovelletaan Muotoiluakatemian suomalaisen muotoilun historiaan perustuvaa opetusohjelmaa kerholaisten toiveita huomioiden. Muotoilukerho on mukava tapa rentoutua raskaan koulupäivän jälkeen.

Muotoilukerhon lukuvuosi 22–23

Muotoiluakatemian syyskauden teeman mukaisesti myös Muotoilukerhossa sukelletaan aikojen alkuun kivikaudelle ja muotoilun ensi askeliin ja inspiroidutaan primitiivistä muodoista, materiaaleista ja tekniikoista. Luvassa on piirtämistä, muovailua ja rakentamista mukavaa yhdessäoloa unohtamatta! 

 

MUOTOILUKERHON SYKSY 2023

 

31.8. AIKAMATKA KIVIKAUTEEN

Tutustutaan kauden teemaan ja valmistetaan omat luonnosvihkot.

 

7.9. ja 14.9. LUONNONVÄRIT

Perehdytään luonnon omiin väriaineisiin ja luodaan taidetta niitä hyödyntäen.

 

21.9., 28.9. ja 5.10. ENSIMMÄISET ASTIAT

Opitaan erilaisten tekniikoiden avulla miten ensimmäiset astiat syntyivät ja miltä ne näyttivät.

 

12.10. ja 26.10. KALLIOMAALAUKSET

Tutkitaan kalliomaalausten symbolimaailmaa ja harjoitellaan pelkistämään nykypäivän esineitä ja asioita kalliomaalauksen muotoon.

 

2.11. ja 9.11. ANIMAATIO KIVIKAUDELTA

Herätetään kalliomaalaukset henkiin animaation keinoin.

 

16.11. ja 23.11. ASUMUS

Kivikauden arkkitehtuuri. Kuvitellaan miltä kivikauden asumukset ja kylät mahtoivat näyttää piirtäen, maalaten ja rakennellen.

 

30.11. ja 7.12. LYHTY

Suunnitellaan ja muotoillaan oma lyhty tuomaan valoa talvisiin iltoihin.

 

14.12. RIIPUS

Valmistetaan riipuksia ja muita asusteita kivikaudesta inspiroituen.

Muotoilukerhon lukuvuosi 21–22

Muotoilukerho on toiminut Rajalan koululla syyslukukaudesta 2021 lähtien. Syksyn 2021 ohjelmassa oli suomalaisen muotoilun historiasta nousevia aiheita kivikaudesta tulevaisuuteen – syksyn aikana mm. luotiin kalliomaalauksia, sommiteltiin ornamentteja ja toteutettiin omia lautapelejä. 

Muotoilukerhon kevätlukaudella 2022 sukellettiin suunnitteluhaasteeseen, kun kerhon 2.–5. luokkalaiset oppilaat pääsivät toteuttamaan ihkaoikeaa asiakasprojektia. Muotoilukerholaisten tehtävänä oli suunnitella seinämaalauksia Perhekuntoutuskeskus Hermannin asukkaiden yhteisiin tiloihin.

Asiakastyöhön kuului neljä suunnitelmaa: toiminnallinen seinämaalaus perhekuntoutuskeskuksen pitkälle käytävän seinälle, ovikyltit asukkaiden oviin, seinämaalaus yhteisen aulatilan vanhan seinämaalauksen tilalle sekä protomalleina maalattuja vanerikukkia. Projektin etenemisestä vastasi Kuopion Muotoiluakatemian opettajat yhdessä Perhekuntoutuskeskus Hermannin työntekijöiden kanssa.

Kevätkauden päätteeksi asiakkaalle ojennettiin suunnitelmien lisäksi valmiit ovikyltit, maalauksen osien sablonat ja yksityiskohtaiset ohjeet maalauksen toteuttamiseen. Asiakas oli erittäin tyytyväinen muotoilukerholaisten suunnitelmiin, joissa oli ansiokkaasti huomioitu asiakkaan toiveet, brändi ja maalausten toteuttaminen käytäntöön.

 
 

Tule mukaan!

Kuopion Muotoiluakatemian Muotoilukerho kokoontuu Rajalan koululla torstaisin klo 13–14.30. Kerho on suunnattu Rajalan koulun 1.–2. -luokkalaisille.

Kysy vapaita kerhopaikkoja Rajalan koulun apulaisjohtaja Eveliina Suannolta, 044 718 1888, eveliina.suanto (at)opedu.kuopio.fi

 

Opettajana toimii

Sanja Kainu, muotoilija (AMK)
044 731 8010
sanja.kainu (at) muotoiluakatemia.fi

 

"Muotoilukerhossa oppii uutta!"

 Nella.

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: