FI | EN

Residenssi
muotoilijoille

DESIGN Kuopio Residency

– muotoilijaresidenssi maailman onnellisimman maan sydämessä

 

DESIGN Kuopio Residency on Kuopion Rouvasväenyhdistyksen ylläpitämä muotoilijaresidenssi. Kuopion Rouvasväenyhdistys on aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea käsityötä, käsi- ja taideteollisuutta, muotoilua, kulttuuria, taidetta ja luovia toimialoja sekä hyvinvointia. Yhä aktiivisesti toiminnassa oleva yhdistys on perustettu 1860 ja sen ylläpitämä Käsityökoulu 1884. Kuopion Rouvasväenyhdistyksen perustamisesta lähtien se on edistänyt kädentaitoja, muotoilun opetusta ja yrittäjyyttä. 

Nykyinen Kuopion Muotoiluakatemia perustettiin 130 vuotta ensimmäisestä Käsityökoulusta. Kuopion Muotoiluakatemia antaa taiteen perusopetuksen käsityön laajan oppimäärän mukaista opetusta muotoilupainotuksella suomalaisen muotoilun historiaan perustuvalla opetussuunnitelmalla. Lasten, Nuorten ja Aikuisten Muotoiluakatemiat sekä etäMuotoiluakatemia antavat eväitä kädentaitojen oppimiseen, mutta erityisesti elämää monin tavoin hyödyttävään ja rikastuttavaan luovuuteen muotoilukasvatuksen kautta - muotoillen, luoden ja oppien uutta.

DESIGN Kuopio Residency kuuluu suomalaiseen FAIRE -residenssiverkostoon ja kansainväliseen Resartis -residenssiverkostoon.

 

 

 

Kuopion Rouvasväenyhdistys

Piispankatu 8

70100 Kuopio

DESIGN Kuopio Residency

Kuopionlahdenkatu 3 A 5

70100 Kuopio

Residenssitiedustelut:

Anne Tikkanen

044 731 8005

anne.tikkanen (at) muotoiluakatemia.fi

Personal info


Project info

Internet
Connection
Plaster Room
Knitting and sewing tools
Photographstudio and tools
Computer class with full equipments and programs for designers
Library
Office
Kitchen
Computer
Printmaking Facilities
Ceramics Facilities
Woodworking Tools
a lecture
run a workshop
run a feedback studio for students or entrepreneurs
other:

Junalla: Kuopion rautatieasema sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päästä Muotoiluakatemiasta. Junamatka Helsingistä Kuopioon kestää noin 4 tuntia.

Lentokoneella: Kuopion lentoasema sijaitsee noin 30 kilometrin päästä Kuopion keskustasta.

Autolla: Kuopio sijaitsee valtatie viiden varrella Pohjois-Savossa noin 400 kilometrin päässä pääkaupunki Helsingistä.

Piispankatu 8, 70100 Kuopio

Sijainti kartalla / Google maps 

Residenssiasunto luonnon ympäröimänä keskellä kaupunkia

Kuopio on ainulaatuisten metsä- ja järvimaisemien ympäröimä, rauhallinen kaupunki Itä-Suomessa. DESIGN Kuopio Residency tarjoaa muotoilijoille ja taiteilijoille mahdollisuuden asua ja työskennellä inspiroivassa miljöössä aivan Kuopion keskustassa ja lähellä kuopiolaista upeaa luontoa. Residenssi sijaitsee aivan Kuopion Muotoiluakatemian vieressä, upouudessa kerrostalossa.

Residenssiasunto on kaksio ja se soveltuu myös kahdelle muotoilijalle tai pienelle perheelle. Rauhallisen talon ympäriltä löytyvät keskustan palvelut, lukuisat kauniit puistot ja Kallaveden rannat. Residenssimuotoilija vastaa omista asuin- ja elinkustannuksistaan. Residenssivuokra on 310 €/vko ja 750 €/kk ja käytössä on tarvittaessa Kuopion Muotoiluakatemian toimitilat idyllisessä Piispantalossa.

 

Hae, opeta, asu ja nauti!

DESIGN Kuopio Residency -muotoilijaresidenssiin voit hakea jatkuvalla residenssihaulla ympäri vuoden tai vuokraamalla asunnon lyhytaikaiseen vierailuun Kuopiossa.

 

Jatkuva residenssihaku ympäri vuoden

DESIGN Kuopio Residency -muotoilijaresidenssin haku on avoinna ympäri vuoden. Hae residenssiin omalla projektisuunnitelmalla alla olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Residenssimuotoilijan toivotaan opettavan Kuopion Muotoiluakatemian opetusryhmissä tai tekevän pienen kehitysprojektin Pohjois-Savon alueen yritysten kanssa.

Residenssimuotoilija vastaa asuin- ja elinkustannuksista, mutta opetuksesta sekä projektityöstä maksetaan tuntipalkkaa. Kuopion Muotoiluakatemia tarjoaa residenssimuotoilijalle perusmateriaalit, työskentelytilat sekä kontakteja alueen muotoilijoihin ja luovan alan toimijoihin. Residenssiin hakija voi ottaa mukaansa perheenjäsenensä.

 

Residenssitiedustelut:

Anne Tikkanen

044 731 8005

anne.tikkanen (at) muotoiluakatemia.fi

Kahdeksan kohdennettua Open Call -residenssihakua

Open Call 2023 käsittää kahdeksan erillistä kohdennettua residenssihakua DESIGN Kuopio Residencyyn. Kohdennetuilla residenssihauilla haetaan residenssimuotoilijoita ja -taiteilijoita Kuopion Muotoiluakatemian opetusryhmien kevät- ja syyslukukausien aiheisiin. Residenssimuotoilija osallistuu viikon ajan Muotoiluakatemian eri-ikäisten oppilaiden opettamiseen inspiroiden heitä aiheen ideointiin ja suunnitteluun yhdessä Muotoiluakatemian opettajien kanssa.

Muotoiluakatemian oppilaat opiskelevat käsityön taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opintoja muotoilupainotuksella suomalaisen muotoilun historiaan perustuvalla opetusohjelmalla. 

Opetusryhmät kokoontuvat viikoittain seuraavasti

ma klo 17–19.30 Lasten Muotoiluakatemia (7–9 -vuotiaat)

ti klo 10–12.30 etäMuotoiluakatemia, Google Meet

ti klo 17–19.30 Lasten Muotoiluakatemia (10–12 -vuotiaat)

ke klo 17–20 Aikuisten Muotoiluakatemia

to klo 17–19.30 Nuorten Muotoiluakatemia

 

Open Call 2023 kohdennetuilla residenssihauilla haetaan yhteensä 8 muotoilijaa/taiteilijaa yhden viikon työskentelyyn Kuopion Muotoiluakatemian opetusryhmiin. 

Kevätlukukausi 2023 | Paluu tulevaisuuteen

PALVELUMUOTOILU/ kaupunkimuotoilu 30.1.–5.2.2023 

3D-TULOSTAMINEN/kasvatusalusta 13.–19.2.2023

ÄLYTEKSTIILI/taidetekstiili 13.–19.3.2023

GRAAFINEN SUUNNITTELU/avatar 17.–23.4.2023

 

Syyslukukausi 2023 | Kivikausi

KUVATAIDE/luonnon värit 28.8.–3.9.2023

KERAMIIKKA/primitiivipoltto 18.–24.9.2023

KUVATAIDE/kalliomaalaus 9.–15.10.2023

ARKKITEHTUURI/maja 6.–12.11.2023

Vuokrattava asunto lyhytaikaiseen työskentelyyn Kuopiossa

Jatkuvan residenssihaun ja kohdennettujen hakujen lisäksi DESIGN Kuopio Residency on vuokrattavissa myös lyhytaikaiseen työskentelyyn tai asumiseen Kuopiossa. 

Vuokra alk. 11.1.2024: 

80 €/vrk 1 hlö

95 €/vrk 2 hlö

310 €/vko

750 €/kk

liinavaatteet 10 €/hlö

Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa eikä sitä lisätä niihin.

 

Residenssin vuokraus:

Anne Tikkanen

044 731 8005

anne.tikkanen (at) muotoiluakatemia.fi

Vuokra ja hakeminen

Residenssiä vuokrataan ensisijaisesti opetus- tai projektisuunnitelmalla residenssiin hakeutuvalle muotoilijalle tai taiteilijalle 1–4 viikon mittaiseen työskentelyyn. Residenssiä voi vuokrata myös lyhytaikaiseen työskentelyyn.

Vuokra alk. 11.1.2024: 

80 €/vrk 1 hlö

95 €/vrk 2 hlö

310 €/vko

750 €/kk

liinavaatteet 10 €/hlö

Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa eikä sitä lisätä niihin.

 

Linkkejä:

Kuopion kaupunki >

Kuopion Muotoiluakatemian opetusohjelma >

Resartis >

 

Finnish Artist Residency Network >

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: