FI | EN
takaisin

New materials, New designs -suunnittelukilpailu

Uusia tuoteideoita kotimaisille yrityksille nuorilta muotoilijoilta suunnittelukilpailun avulla

New materials, New designs -suunnittelukilpailu kokosi jälleen yhteen nuoret suomalaiset suunnittelijat, ekologisten materiaalien tuottajat ja kotimaiset valmistajat.
Kilpailussa kotimaiset yritykset Unikulma ja RD Physics etsivät uusia tuoteideoita valikoimiinsa, joissa yhdistyy tulevaisuuteen tähtäävä muotokieli ja uudet ja ekologiset materiaalit. Unikulma haki mallistoonsa uusia sängynpäätyjä ja yöpöytiä ja RD Physics moderniin sisustukseen soveltuvia kaiuttimia. Materiaalit kilpailuun tarjoaa suomalainen innovaatioyritys Sulapac ja ekologisia ja kotimaisia viilumateriaaleja tuottava Hollolan Viilu & Laminaatti. 

Young Finnish Design on kahden muotoilijan Elisa Luodon ja Heidi Maria Huovisen perustama suunnittelutoimisto, joka pyrkii toiminnallaan tuomaan nousevia muotoilijoita esille yrityksille suunnittelupalveluidensa avulla. “New materials, New designs -suunnittelukilpailu on erinomainen keino saattaa nousevia muotoilijoita yhteen yritysten kanssa, sekä yhdistää muotoilun kentän toimijoita laajemminkin. Tänä vuonna kilpailu herätti paljon huomiota ja keräsi myös ennätysmäärän sponsoreita. Kilpailua tukemassa oli Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungit, Savonian AMK, Kuopion Muotoiluakatemia ja Napapiirin Energia ja VEsi Oy. Suomessa on huippulahjakasta muotoiluosaamista ja toivomme, että yritykset hyödyntäisivät sitä toimissaan yhä enemmän.” -Heidi Maria Huovinen, Young Finnish Design Oy Cofounder.


Kilpailun voittajat ovat valittu ja julkistettu keskiviikkona 26.4.2023!

New materials, New designs -suunnittelukilpailun voittajat ovat:

 

Unikulma pääpalkinto

Lovi yöpöytä | Willehardt Gröhn, Lapin Yliopisto

Kilpailuun osallistuneiden määrä oli mielestämme huikean suuri ja taso oli todella kova. Voittajaksi selviytyi Lovi yöpöytä. Lovi on yksinkertaisen tyylikäs sekä samalla hauska. Rakenne on ilmavan siro ja sopii mielestämme moneen erilaiseen ympäristöön. Täyttää erinomaisesti yöpöydän erilaiset tarpeet ja sopii myös sivupöydäksi, vaikka nojatuolille. Materiaalivalinta perinteinen, Suomalaisuutta korostava. Eri värivaihtoehdot on helppo toteuttaa. Suunnittelu tehty laadukkaasti ottamalla huomioon kaikki yksityiskohdat.

RD Physics pääpalkinto 

Uurre kaiutin | Matti Konttila, Savonia AMK

Kilpailun voittajaksi valittiin “Uurre”, jonka muotokieli ja pintamateriaali luo tyylikkään ja lämpimän vaikutelman. Kilpailutyö on useine variaatioineen monipuolinen ja toteutuskelpoinen.

Unikulma kunniamaininnat

Decoratifs yöpöytä | Enni Murtomäki ja Eeva-Liisa Hiltula, Savonian AMK kunniamaininta

Klassisen moderni yöpöytä. Ihanasti yhdistetty valaisin sekä yöpöytä. Decoratifs on ajaton ja tuo tilaan keveyttä. Plussana mietitty kierrätettävyys. Sopisi hyvin Unikulman mallistoon.

Mod50’ -Sängynpääty | Riina Kittilä, Lapin yliopisto kunniamaininta

Trendikäs retro tyyli ihastuttaa. Materiaalivalinta tiikki tuo arvokkuutta ja ajattomuutta päätyyn. Kaiken kruunaa moderni valoratkaisu. Samanlaisella kangasverhoilulla saadaan pääty yhdistettyä muuhun sänkyyn.

RD Physics kunniamaininnat

Saturn kaiuttimet | Martti Haavisto, Savonia AMK

Savonia-sarjan voittajaksi valittiin “Saturn”, jonka muoto ammentaa taivaankappaleista ja joka huokuu teknistä suorituskykyä. Kaiuttimen ilme on pirteä ja yllättävä verrattuna perinteisiin laatikkomaisiin kaiuttimiin.

Kolmikko kaiutin | Juuso Kiviniemi, Lapin yliopisto

Lappisarjan voittaja on “Kolmikko”, joka yhdistelee retroa ja modernia. Kilpailutyön innovatiivisiin piirteisiin sisältyy kosketusnäyttö käyttöliittymälle sekä läpinäkyvät kyljet, jotka paljastavat laitteen sisäisen kauneuden.

 

Lisätietoa kilpailusta

Elisa Luoto, CEO, Young Finnish Design Oy

+358 50 540 0945

elisa.luoto@youngfinnishdesign.com

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: