FI | EN
takaisin

Nichka Marobin residenssiin elokuussa

Hurmaava italialainen taidehistorioitsija, kuraattori ja keräilijä Nichka Marobin valloittaa Kuopion elokuussa. Viikon mittainen residenssiaika pitää sisällään taidekorunäyttelyn Matti Mattssonin korupajan yhteydessä olevassa Galleria Klofvusissa, taianomaisiin koruihin liittyviä luentoja Kuopion Muotoiluakatemian opetusryhmille sekä yleisöluennon Nichka Marobinin urasta ja työstä taidekorujen maailmassa. Lisäksi näyttelyn yhteydessä on mahdollisuus kuraattoritapaamiseen Nichka Marobinin kanssa suunnittelemiasi teoksia tai ideoita esitellen.

 

Näyttely | A GEOGRAPHY OF SENTIMENTS AND INTIMACY

valikoima koruja Nichka Marobinin kokoelmasta

ti–to 22.–24.8.2023 klo 11–17

Galleria Klofvus | Matti Mattssonin Korupaja, Kuopion korttelimuseo

Kirkkokatu 22, 70100 Kuopio

Nichka Marobin paikalla näyttelyn ajan

 

Luento | A GEOGRAPHY OF SENTIMENS AND INTIMACY – Collecting as a practice of Knowledge

Taidekeräilijän puheenvuoro Galleria Klofvusissa esittelee kokoelmaa lähellä katsojia

ti ja to 22. ja 24.8. klo 12

Galleria Klofvus | Matti Mattssonin Korupaja, Kuopion korttelimuseo

Kirkkokatu 22, 70100 Kuopio

Maksuton yleisöluento, kesto n. 20 min. Luento pidetään englanniksi.

 

Luento | MEETINGS AND PERSPECTIVES – Worlds, writings and curatorial projects

Taidehistorioitsija,keräilijä ja kuraattori Nichka Marobinin työtä esittelevä luento

ke 23.8.2023 klo 18

Kuopion Muotoiluakatemia

Piispankatu 8, 70100 Kuopio

Maksuton yleisöluento, kesto n. 45 min ja luento pidetään englanniksi. Ilmoittaudu etukäteen alla olevan linkin kautta tai puhelimitse 044 731 8005/ Sari Satuli. Luento myös striimataan.

Ilmoittaudu tästä! 

Nichka Marobin on italialainen taidehistorioitsija, joka on erikoistunut hollantilaisen ja flaamilaisen taiteen historiaan. Hän valmistui Padovan kirjaimien tiedekunnasta (Italia) väitöskirjalla renessanssin koristekuvioista 1500-1550 Saksassa ja Alankomaissa. Hän keskittyi muotojen, teemojen ja tyylien yhdistymiseen Cornelis Bosin, Cornelis Floris II:n, Lucas van Leydenin ja saksalaisen Kleinmeister-ryhmän kuvalaatoissa. Vuonna 2011 Marobin perusti "The Morning Bark" -blogin, joka käsittelee taide- ja humanistisia tieteitä. Blogissa käsitellään monitieteistä taidetta, mukaan lukien kuvataide, kirjat, muoti ja nykykorut. Marobin aloitti vuonna 2014 Les Métissages -projektin, jossa hän on kehittänyt  muotojen ja ideoiden yhdistymisen käsitettä rinnastamalla nykykoruja ja muodin luomuksia tutkiakseen muotojen välisiä yhteyksiä ja vastaavuuksia näillä kahdella taiteen tieteenalalla.

Vuonna 2015 hän aloitti toimintansa itsenäisenä kuraattorina. Vuodesta 2015 lähtien hän on kuratoinut erilaisia näyttelyitä JOYA BARCELONAssa (2015), Museu del Modernismessa (2016) ja Hannah Galleryssä Barcelonassa (2017-2019-2022). Hän on avustaja Art Jewellery Forumissa ja KLIMT02:ssa, mukana Italian nykykorujen AJF Ambassador -ohjelmassa sekä vuodesta 2009 lähtien toiminut aktiivisena jäsenenä AGC:ssä, italialaisen nykykorujärjestön yhdistyksessä.

Nichka Marobin on myös intohimoinen nykykorujen keräilijä.

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: