FI | EN
takaisin

Kuopion Muotoiluakatemia on aloittanut taiteen perusopetuksen parissa toimiville webinaarisarjan, joka kulkee nimellä aamuSÄDE -muotoilukasvattajien aamukahvit. aamuSÄDE tarjoaa aamukahvin kylkeen kiinnostavaa kuunneltavaa ja keskusteltavaa muotoilukasvatuksen ympäriltä.

Lisäboostia opetukseen | Finnan vapaasti hyödynnettävät aineistot

Riitta Peltonen, johtava käytettävyyssuunnittelija, Finna 

 

Torstai 7.9.2023 klo 9–10.30, maksuton webinaari Google Meetissä

Syyskauden ensimmäinen aamuSÄDE tarjoaa lisäboostia opetukseen esittelemällä Finna-tiedonhakupalvelua, joka tarjoaa vapaan pääsyn noin sadan suomalaisen arkiston, kirjaston ja museon digitaalisiin aineistoihin ja kokoelmaluetteloihin. Riitta Peltonen tutustuttaa kuuntelijat Finnan hakuun ja antaa vinkkejä minkä tyyppisiä kulttuuriperintöaineistoja voisi ajatella löytyvän Finnasta, kertoo Finna Luokkahuoneen palveluista sekä avoimista oppimateriaaleista jotka löytyvät Finnassa. Esitelmän osassa osallistujat pääsevät itsekin kokeilemaan, mitä kaikkea Finnasta löytyykään! 

Case-esimerkkinä puheenvuoron saa Kuopion Muotoiluakatemia, jonka suomalaisen muotoilun historiaan pohjautuvan oppimateriaalin luomisessa on hyödynnetty Finnan aineistojen aarreaittaa.

Finna-tiedonhakupalvelu on perustettu osana opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta ja avattu käyttöön vuonna 2013. Finnan yli 13 miljoonan aineistotiedon joukosta voi etsiä tietoa kirjastojen ja arkistojen kokoelmista, katsella museoesineiden ja taideteosten kuvia sekä ladata asiakirjoja, karttoja ja kirjallisuutta. Finnan kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto.

Ohjelma:

9–10 Lisäboostia opetukseen | Riitta Peltonen, johtava käytettävyyssuunnittelija, Finna

10–10.30 Q & A

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille ilmoittautuneille. Webinaari toteutetaan Google Meet -alustalla, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille kaksi päivää ennen webinaaria.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Haluatko käyttää aamuSÄDE -webinaarissa asiantuntijapuheenvuoron esitellen esimerkiksi oman organisaatiosi toimintaa, hyviä käytänteitä tai mielenkiintoista projektia? Ota yhteyttä info@muotoiluakatemia.fi

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: