FI | EN
takaisin

Kuopion Muotoiluakatemia on aloittanut taiteen perusopetuksen parissa toimiville webinaarisarjan, joka kulkee nimellä aamuSÄDE -muotoilukasvattajien aamukahvit. aamuSÄDE tarjoaa aamukahvin kylkeen kiinnostavaa kuunneltavaa ja keskusteltavaa muotoilukasvatuksen ympäriltä.

Taideopetusta ruudun takaa | Maire Pyykkö, TaM, Etelä-Karjalan kansalaisopisto ja  A-P Inkinen, vastuuopettaja, Kuopion Muotoiluakatemia

Perjantaina 27.10.2023 klo 9–10.30, maksuton webinaari Google Meetissä

Miten onnistuu taiteen ja muotoilun opettaminen etänä? Mitä tarvitaan ja mitä pitää huomioida jos oppilaat ovat toisella puolella Suomea tai maailmaa? Syksyn toisessa aamuSÄDE-webinaarissa perjantaina käsitellään muotoilun, taiteen ja kädentaitojen opettamista etänä. Koronapandemian alkaessa moni taiteen perusopetusta antava taho joutui pohtimaan kuinka toteuttaa opetus oppilaille koteihin. Näistä kokemuksista syntyi uusia opettamisen malleja ja tapoja, jotka tänä päivänä mahdollistavat monipuolisemman tarjonnan myös niille, joille ei etäisyyksien tai muiden syiden vuoksi ole mahdollista päästä harrastusten pariin.

Etänä opettamisen kokemuksista ja työtavoista kuullaan kahden ammattilaisen näkökulmat. Taiteen maisteri Maire Pyykkö on lasitaiteilija ja opiskellut Viron Taideakatemiassa ja hän on kehittänyt metodologiaa ja tekniikkaa piirustus- ja akvarellitekniikan etäopetukseen jo vuodesta 2007 alkaen. Silloin hän alkoi pitämään Etelä-Karjalan kansalaisopistossa akvarellimaalauksen etäkursseja, jossa oppilaat olivat ympäri Suomea ja jopa Espanjan Fuengirolasta. Maire on siis varsinainen taiteen etäopetuksen grand old lady!

Kuopion Muotoiluakatemian opettaja ja muotoilija (AMK) A-P Inkinen puolestaan luotsaa tällä hetkellä kahta etäMuotoiluakatemian ryhmää. etäMuotoiluakatemia syntyi koronan jälkimainingeissa vuonna 2021 ja siinä mukana olevat yksittäiset oppilaat  ja nuorten työpajojen ryhmät ympäri Suomen saavat saman opetuksen lähiryhmätkin. Miten tämä kaikki onnistuu ja miten taataan laadukas opetus? Pääsemme myös kuulemaan kokemuksista ruudun toisella puolella kun puheenvuoron saa myös etäMuotoiluakatemian oppilas.

Tervetuloa mukaan kuulolle nappaamaan käytännönläheiset vinkit omaan opetukseen, opetitpa sitten läsnä tai etänä tai vaikka sekä että hybridinä!

9–10 Taideopetusta ruudun takaa | Maire Pyykkö, Etelä-Karjalan kansalaisopisto ja A-P Inkinen, Kuopion Muotoiluakatemia

10–10.30 Q & A

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille ilmoittautuneille. Webinaari toteutetaan Google Meet -alustalla, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille kaksi päivää ennen webinaaria.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Haluatko käyttää aamuSÄDE -webinaarissa asiantuntijapuheenvuoron esitellen esimerkiksi oman organisaatiosi toimintaa, hyviä käytänteitä tai mielenkiintoista projektia? Ota yhteyttä info@muotoiluakatemia.fi

 

 

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: