aamuSÄDE -muotoilukasvattajien aamukahvit on taiteen perusopetuksen parissa toimiville suunnattu webinaarisarja, joka tarjoaa aamukahvin kylkeen kiinnostavaa kuunneltavaa ja keskusteltavaa muotoilukasvatuksen ympäriltä.
Perjantaina 3.5.2024 klo 9–10.30, maksuton webinaari Google Meetissä
Tekoäly, AI, Chat GPT, Midjourney ja mitä näitä nyt kaikkia taas olikaan? Paljon niistä puhutaan, mutta pitäisikö minunkin muotoilu- ja taidekasvattajana niistä jotain tietää? Tai kenties jopa osata käyttää omassa työssäni?
Muotoiluakatemian aamuSÄDE- webinaarissa 3.5.2024 klo 9–10.30 pääset kuulemaan tuoreinta tietoa aiheesta nimenomaan käsityön ja muotoilun näkökulmasta kun tietojenkäsittelytieteen professori Matti Tedre ja yliopistotutkija Henriikka Vartiainen Itä-Suomen yliopistosta esittelevät luovan tekoälyn taustoja sekä toimintaperiaatteita. Lisäksi pohditaan sen opetuskäyttöön liittyviä mahdollisuuksia, haasteita ja eettisiä kysymyksiä ja miten tekoälyä ja erityisesti koneoppimiseen perustuvia teknologioita voidaan hyödyntää ideoinnissa ja tuotesuunnittelussa.
Matti Tedre on tietojenkäsittelytieteen professori ja Generation AI-hankkeen johtaja, jonka erityisalaa on tietojenkäsittelytieteen filosofia, opetusteknologia ja tietojenkäsittelytieteen opetuksen tutkimus.
Henriikka Vartiainen on opettajankouluttaja ja oppimistutkija, joka on viime vuosina tutkinut erityisesti datatoimijuutta sekä kehittänyt tekoälyn teemoihin ankkuroituvia pedagogisia malleja ja opetusteknologioita osana monitieteistä tutkimusryhmää.
Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan päivänpolttavasta aiheesta!
Ohjelma:
9–10 Tekoäly tuotesuunnittelussa | Matti Tedre, tietojenkäsittelytieteen professori ja Henriikka Vartiainen, oppimistutkija Itä-Suomen Yliopisto
10–10.30 Q & A
Webinaari on maksuton ja avoin kaikille ilmoittautuneille. Webinaari toteutetaan Google Meet -alustalla, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille kaksi päivää ennen webinaaria.
Haluatko käyttää aamuSÄDE -webinaarissa asiantuntijapuheenvuoron esitellen esimerkiksi oman organisaatiosi toimintaa, hyviä käytänteitä tai mielenkiintoista projektia? Ota yhteyttä info@muotoiluakatemia.fi
Lukumäärä:
Lukumäärä: