FI | EN
takaisin

Apurahojen jakotilaisuus

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön myöntämien apurahojen saajat julkistetaan maanantaina 10.12.2018 klo 10 Kuopion Muotoiluakatemian Kristallisalissa, Piispankatu 8.

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö

Säätiö on aloittanut toimintansa joulukuussa 2014. Sen tarkoituksena on tukea ja edistää kulttuurin – erityisesti muotoilun – taiteen ja käsityön ammattimaista toimintaa, harrastusta, tuntemusta, arvostusta ja kehittämistä. Säätiön hallituksessa on viisi jäsentä ja kolme varajäsentä. Hallituksen puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Mika Sutinen ja varapuheenjohtajana opetusneuvos Eija Vähälä.

Apurahaa jaetaan toista kertaa

Vuonna 2017 Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö myönsi ensimmäisen kerran apurahoina 10 000 euroa pohjoissavolaisille muotoilun sekä käsi- ja taideteollisuuden toimijoille liiketoiminnan aloittamiseen tai kehittämiseen. Tänä vuonna 2018 apurahoina jaetaan 20 000 euroa ja kohteena on koko Suomen muotoilun sekä käsi- ja taideteollisuuden toimijat – ja niin ikään liiketoiminnan aloittaminen tai kehittäminen.

Apurahaa muotoilijoille

Apurahahakemukset on käynyt läpi alan huippuammattilaisista koostuva nelihenkinen työryhmä sekä Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön hallitus. Myönnettävän apurahan 20 000 euron kokonaissumma on jaettu hakemusten ja projektisuunnitelmien perusteella. 

  

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön asiamies Eija Tanninen-Komulainen,
eija.tanninen-komulainen @ designkuopio.fi, 044 731 8000.

Artikkelin aiheet