FI | EN
FOB! logo

FOB!
Form Follows Business
1.3.2016–28.2.2018 

 

 

FOB! muotoilijoille ja yrityksille

FOB! on uusi valmennuksellinen palvelu, jonka avulla muotoilija pääsee suoraan yritysmaailman mielenkiintoisiin ja omaa osaamista tukeviin muotoiluhankkeisiin. FOB!:in avulla muotoilija vahvistaa osaamistaan ja tekee siitä kaupallisesti merkityksellistä.

FOB! on muotoilulähtöinen kehittämispalvelu, jolla voidaan vahvistaa yritysten kilpailuasemaa hyödyntämällä liiketoiminnassa muotoiluosaamista. Palvelu sopii kaikille yrityksen koosta, toimialasta ja sijainnista riippumatta.

FOB!-palvelun sivut

Form Follows Business -hanketta rahoittivat Pohjois-Savon ELY-keskus, Kuopion kaupungin yrityspalvelu sekä Kuopion Rouvasväenyhdistys ry.

Hankkeen osatoteuttaja oli Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry hankkeellaan Virtauksia.

Laitilanmäki  FOB!

Case: Laitilanmäki

KiMa Creative Oy suunnitteli yhdessä Laitilanmäen luomutilan kanssa yritykselle uuden ilmeen. Muotoilijat perehtyivät luomutuotantoon, tilan työtapoihin, tuotteisiin ja asiakkaan näkemyksiin. Suunnittelun lähtökohtana olivat puhtaus, selkeys ja tilan eläimet. Projektia suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Lopputuloksena syntynyt uusi graafinen ilme on yhtä puhdas ja mutkaton kuin tilan tuottama luomuruoka.

Työn toteuttivat FOB! -tiimin muotoilijat
Kirsi Miettinen ja Marko Ausma

Vetrea FOB!

Case: Vetrea

Vetrean toimipisteiden sisätiloissa haluttiin eroon laitosmaisuudesta ja lähtökohtana oli suunnitella asukkaille kodinomainen ympäristö. 

Muotoilijatiimi kartoitti käytävien toiminnallisuutta ja suunnitteli sisätiloihin erilaisia aktiviteetteja asukkaille sekä vierailulle tuleville perheenjäsenille ja lapsenlapsille.

Kokonaisviihtyvyyden lisäämisen toteutussunnitelmaa havainnollistettiin 3D-kuvien sekä käytävien ja oleskelutilojen mallinnuksen avulla.

Työn toteuttivat FOB! -tiimin muotoilijat
Kirsi Miettinen, Jenni Åhman ja Heidi Harmanen

Hankkeessa mukana


 

Muotoiluakatemia logo
Kuopion Rouvasväen yhdistyksen logo
Vipuvoimaa EU logo
Eu sosiaalirahasto logo

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: