FI | EN
takaisin

Kiertoon 1.10.2018–28.6.2019

Muotoiluakatemian uusin hanke Kiertoon yhdistää nuoret ja muotoilijat tuotesuunnitteluprojektin ympärille kevään 2019 aikana. Hanke on osa Kuopion Kake-hankkeita. Rahoituksen hankkeelle antavat Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon ELY-keskus, Kuopion Rouvasväenyhdistys ry ja Lions Club Kuopio Canth. Yhteistyökumppanina toimivat Tukeva ja niinikään Kuopion kaupunki.

Hankkeessa Tukevan nuoret suunnittelevat muotoilijoiden ja alan ammattilaisten opastamana kierrätysmateriaaleista valmistettavan liikelahjan Kuopion kaupungin markkinointiyksikölle.

Hankkeen aikana nuoret oppivat muotoilun mahdollisuuksista, suunnitteluprosessista ja asiakastyöskentelystä. Suunnittelutyötä ohjaa kestävä kehitys ja kiertotalousajattelu.

Työpajojen tavoitteena on nostaa esiin nuorten piilevä osaaminen ja motivoida nuori käyttämään omaa osaamistaan laaja-alaisesti sekä osallistaa nuoria ja tuottaa heille onnistumisen kokemuksia.

Työpajoissa
luovuus ja tieto
on tehty näkyviksi.


Hankkeen tavoitteena on antaa nuorille tietoutta muotoilu- ja käsityöalojen opiskelu-, työ- ja harrastusmahdollisuuksista.

Hankkeesta kehitetään koulutusmalli, jonka tavoitteena on tukea kolmannen sektorin järjestöjen ja yhdistysten toimintaa muotoilun, käsityön ja muotoiluajattelun työpajojen avulla. Koulutusmallia voidaan soveltaa joustavasti, ja sen avulla voidaan kouluttaa järjestöjen henkilökuntaa työpajojen itsenäiseen toteuttamiseen.

Kiertoon on
luovuuden ja oman osaamisen
esille tuomista
muotoilun kautta.

Somessa Kiertoon löytyy aihetunnisteella #kiertoon Kuopion Muotoiluakatemian kanavilta Instagramissa @kuopionmuotoiluakatemia ja Facebookissa @kuopionrouvasvaenyhdistys. Seuraa myös Kiertoon!-blogia, jonne päivitetään ajankohtaiset tapahtumat, fiilikset ja kuulumiset. Tervetuloa mukaan!