Residenssi
muotoilijoille

Residenssi muotoilijoille 

DESIGN Kuopio Residency tarjoaa muotoilijoille ja taiteilijoille mahdollisuuden asua ja työskennellä inspiroivassa miljöössä aivan Kuopion keskustassa ja lähellä kuopiolaista upeaa luontoa

Luonto ja palvelut lähellä

Residenssi sijaitsee Kuopion Muotoiluakatemian läheisyydessä, pienen kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Residenssiasunto on 36 m2 kokoinen saunallinen yksiö isolla parvekkeella. Rauhallisen talon ympäriltä löytyvät keskustan palvelut, lukuisat kauniit puistot ja Kallaveden rannat. Lisäksi käytössä on tarvittaessa Kuopion Muotoiluakatemian toimitilat idyllisessä Piispantalossa.

Vuokra ja hakeminen

Residenssiä vuokrataan ensisijaisesti opetus- tai projektisuunnitelmalla residenssiin hakeutuvalle muotoilijalle tai taiteilijalle 1–4 viikon mittaiseen työskentelyyn. Viikkovuokra on 300 €. Residenssiä voi vuokrata myös lyhytaikaiseen työskentelyyn, jolloin vuokra on 60 €/vrk.

DESIGN Kuopio Residency -residenssiin haetaan opetus- tai projektisuunnitelmalla. Residenssimuotoilijan toivotaan opettavan Kuopion Muotoiluakatemian opetusryhmissä tai tekevän pienen kehitysprojektin Pohjois-Savon alueen yritysten kanssa. Opetuksesta sekä projektityöstä maksetaan tuntipalkkaa. Kuopion Muotoiluakatemia tarjoaa residenssimuotoilijalle perusmateriaalit, työskentelytilat sekä kontakteja alueen muotoilijoihin ja luovan alan toimijoihin. Residenssihaku on avoinna ympäri vuoden ja hakea voi erillisellä hakulomakkeella.

Junalla: Kuopion rautatieasema sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päästä Muotoiluakatemiasta. Junamatka Helsingistä Kuopioon kestää noin 4 tuntia.

Lentokoneella: Kuopion lentoasema sijaitsee noin 30 kilometrin päästä Kuopion keskustasta.

Autolla: Kuopio sijaitsee valtatie viiden varrella Pohjois-Savossa noin 400 kilometrin päässä pääkaupunki Helsingistä.

Piispankatu 8, 70100 Kuopio

Sijainti kartalla / Google maps 

 

Residenssitiedustelut:

Eija Tanninen-Komulainen
eija.tanninen-komulainen@designkuopio.fi
p. 044 731 8000

Personal info


Project info

Internet
Connection
Plaster Room
Knitting and sewing tools
Photographstudio and tools
Computer class with full equipments and programs for designers
Library
Office
Kitchen
Computer
Printmaking Facilities
Ceramics Facilities
Woodworking Tools
a lecture
run a workshop
run a feedback studio for students or entrepreneurs
other: