FI | EN

Lasten
Muotoiluakatemia

Innostava harrastus uteliaille sieluille!

Muotoiluakatemian 7–9-vuotiaiden lasten ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 16.30–19 osoitteessa Piispankatu 8. Syksyn 2019 teemana on “Kivikausi ja muotoilun synty”. Tutustumme perusmuotoihin sekä suomalaisen muotoilun ja esineiden kehityskaareen. Tervetuloa kivikaudelle!

Lukukausi alkaa kaikkien opetusryhmien yhteisellä retkellä Saarijärven kivikauden kylään lauantaina 24.8.2019. Retkelle on erillinen ilmoittautuminen 16.8. mennessä Annalle: anna.raisanen (at) muotoiluakatemia.fi tai 044 731 8003.

7–9-vuotiaiden ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 16.30–19 osoitteessa Piispankatu 8.
Tutustu 7–9-vuotiaiden syksyn ohjelmaan

10–12-vuotiaiden ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 16.30–19 osoitteessa Piispankatu 8.
Tutustu 10–12-vuotiaiden syksyn ohjelmaan

Lasten Muotoiluakatemiassa opitaan oikeaa muotoilua ja suunnittelua. Teknisten kädentaitojen ja uusien materiaalien oppimisen lisäksi opitaan luovaa ongelmanratkaisua sekä ryhmätyöskentely- ja ilmaisutaitoja sekä kannustetaan kokeiluihin, aloitteellisuuteen ja omien ideoiden jakamiseen.

Teollistumisen ajasta tulevaisuuteen

Syksyn aikana Muotoiluakatemioissa sukelletaan ihmiskunnan ja muotoilun alkuhämäriin kivikaudelle. 

Aloitamme lukukauden lauantaina 24.8.2019 kaikille Muotoiluakatemian opetusryhmille yhteisellä retkellä Saarijärven Kivikauden kylään. Pääsemme tutustumaan opastetusti Kivikauden kylään sekä osallistumaan työpajaan.

Muotoilun syntyyn on alusta saakka kuuluneet primitiiviset muodot ja funktionaalisuus. Lukukauden aikana tutustumme muotoilun perusteisiin. Tutustumme perusmuotoihin ja ymmärrämme kaksiulotteisen ja kolmiulotteisen muodon eron. Käsittelemme lukukauden aikana symmetriaa ja epäsymmetriaa sekä harjoittelemme pelkistämistä. Tutustumme suomalaiseen muotoiluun ja esineiden kehityskaareen.

  • aistit
  • pelkistäminen
  • perusmuodot ja ulottuvuudet
  • orgaaninen muoto ja geometrinen muoto
  • esineen kehityskaari

Ilmoittaudu
mukaan

Syyslukukauden kurssimaksu 110 €/lapsi
Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit
Syyslukukausi on kestoltaan 14 kertaa, yhteensä 35 tuntia (2,5 h/opetuskerta)

 

”Muotoiluakatemiassa on ollut mukavaa ja ihan erilaista kuin tavallisessa koulussa. Siellä tehdään hauskempia juttuja. On hauskaa tehdä kaikkia puutöitä ja sellaisia.”

Niilo, 8