FI | EN

Nuorten
Muotoiluakatemia

Luovuutta hyville tyypeille!

Nuorten Muotoiluakatemia kokoontuu torstaisin klo 16.30–19 osoitteessa Piispankatu 8. Syksyn 2024 teemana on “Muotoilun talonpojat”. Lukukauden aikana tutustutaan suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin ja opetellaan perinteisiä käsityötekniikoita ja sovelletaan niitä uusien esineiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Syksy aloitetaan eläytymällä kauden teemaan kaikkien ryhmien yhteisessä Muotoilun talonpojat -tapahtumassa keskiviikkona 21.8.24 klo 17-19.30.

21.8. Aloitus

Syksy aloitetaan eläytymällä kauden teemaan kaikkien ryhmien yhteisessä Muotoilun talonpojat -tapahtumassa keskiviikkona 21.8. 17–19.30.

29.8., 5.9. ja 12.9. Käytännöllistä ja kaunista!

Tutustutaan talonpoikaisajan puisten esineiden muotokieleen ja koristeluun. Suunnitellaan ja valmistetaan puinen esine ja kuvioidaan se lovileikkauksin.

19.9., 26.9. ja 3.10. Kierrätä ja kudo!

Luodaan vanhasta uutta perinteisin menetelmin tutustuen lattioiden klassikkoon, räsymattoon. Suunnitellaan ja kudotaan sisustustekstiili kierrättäen vanhoja materiaaleja.

10.10., 24.10. ja 31.10. Talonpoikien koriste

Tutustutaan talonpoikaisajan koristeisiin ja opetellaan himmelin rakentamisen saloja. Muotoillaan oma himmeli itse tehdyistä pilleistä.

8.11., 14.11. ja 21.11. Piparkakkumuotin oma muoto

Jouluiset herkut saavat uudet muodot! Suunnitellaan ja valmistetaan piparkakkumuotti läkkipellistä.

28.11. ja 5.12. Viimeistely, portfolio ja arviointi

Viimeistellään teoksia, kootaan portfolio ja arvioidaan lukukauden tuotoksia.

12.12. Muotoiluakatemioiden joulujuhla

Kaikkien opetusryhmien yhteistä joulujuhlaa vietetään Kuopion Muotoiluakatemialla

torstaina 12.12.2024 klo 18 alkaen. 

Kuopion Muotoiluakatemialla on oikeus tehdä tarvittaessa muutoksia aikatauluun.

Ohjelma tulostettavassa muodossa (PDF).


 

Nuorten Muotoiluakatemia sopii kaikille 13–16-vuotiaille, joita kiinnostaa luovuus ja itseilmaisu. Lukukausi sisältää monipuolisesti uusien tekniikoiden oppimista, uusia materiaaleja, suunnittelua ja suomalaisen muotoilun historiaa.

Muotoiluakatemiassa suoritetaan taiteen perusopintojen käsityön laajaa oppimäärää muotoilupainotuksella. Suoritetuista opinnoista saa todistuksen, josta on hyötyä esimerkiksi jatko-opintoihin hakiessa.

Opetuksessa käytetään perinteisten välineiden lisäksi digitaalisia suunnittelun välineitä ja -ohjelmia. Nuorten ryhmässä oppii kriittistä ajattelua, luovaa ongelmanratkaisua sekä ryhmätyöskentely- ja ilmaisutaitoja. Kannustamme nuoria kokeiluihin, aloitteellisuuteen, näkökulman vaihtoon ja omien ideoiden jakamiseen. 

Muotoilun talonpojat

Syyslukukauden aikana tutustutaan suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin ja siihen liittyviin kauniisiin käyttöesineisiin lähestymällä muotoilua funktion näkökulmasta. Muotoiluakatemiassa opitaan mitä on käytännönläheinen, yksinkertainen muotoilu ja kuinka se ilmeni talonpoikaisajan Suomessa. Syksyn aikana suunnitellaan ja valmistetaan funktionaalisia käyttöesineitä, käsitellään suomalaisuutta ja suhdettamme esineisiin. 

  • Funktionaalisuus 
  • Estetiikka 
  • Materiaalilähtöisyys 
  • Suunnitteluprosessi

Ilmoittaudu
mukaan

Syyslukukauden kurssimaksu on 140 €.
Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit sekä vierailun Kuopion korttelimuseoon 21.8.2024.
Syyslukukausi on kestoltaan 16 opetuskertaa ja yhden kerran pituus on 2,5h. Yksi opetuskerta sisältää kolme 45 minuutin oppituntia ja tauon. Lukukaudessa oppitunteja on yhteensä 48.

Nuorten Muotoiluakatemiaan on mahdollisuus hakea vapaaoppilaspaikkaa vapaamuotoisella hakemuksella.

Opettajana toimii

A-P Inkinen, muotoilija (AMK)
044 731 8007
ap.inkinen (at) muotoiluakatemia.fi

Tutustu syksyn ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan verkkokauppamme kautta 17.5. alkaen!

VERKKOKAUPPAAN

”Nuorten Muotoiluakatemiassa oppii tekemään asioita eri tavalla kuin yleensä.”
Karola, 14 v.

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: