FI | EN

Nuorten
Muotoiluakatemia

Luovuutta hyville tyypeille!

Nuorten Muotoiluakatemia kokoontuu torstaisin klo 16.30–19 osoitteessa Piispankatu 8. Kevään 2021 teemana on “Romantiikan aika”. Kevään aikana tutustutaan kansallisromantiikkaan suomalaisessa muotoilussa käsitellen erityisesti luonnosta löytyviä värejä ja muotoja.

Tutustu nuorten ohjelmaan

Nuorten Muotoiluakatemia sopii kaikille 13–16-vuotiaille, joita kiinnostaa luovuus ja itseilmaisu. Lukukausi sisältää monipuolisesti uusien tekniikoiden oppimista, uusia materiaaleja, suunnittelua ja suomalaisen muotoilun historiaa.

Opetuksessa käytetään perinteisten välineiden lisäksi digitaalisia suunnittelun välineitä ja -ohjelmia. Nuorten ryhmässä oppii kriittistä ajattelua, luovaa ongelmanratkaisua sekä ryhmätyöskentely- ja ilmaisutaitoja. Kannustamme nuoria kokeiluihin, aloitteellisuuteen, näkökulman vaihtoon ja omien ideoiden jakamiseen. 

Romantiikan aika

Kevätlukukauden aikana perehdytään kansallisromantiikkaan suomalaisessa muotoilussa. Romantiikan ajan kuvioiden mystiset luontoteemat heräävät nykyaikaan muotoilun työpajoissa. Lukukausi kannustaa kokeilevaan muotoiluun, tyylien ja materiaalien yhdistämiseen. Kauden aikana harjoitellaan lennokasta ideointia ja niiden esittämistä toisille. Tutustumme Eliel Saariseen ja hänen tuotantoon, opimme värien sekoittamista sekä minimalismin ja koristeellisen muotoilun eroja. Kansallisromantiikka korostaa oman identiteetin suhdetta luontoon, jota havainnoimme kuvaamalla.

  • Kansallisromantiikka
  • Ornamentit
  • Värioppi
  • Sommittelu

Ilmoittaudu
mukaan

Kevätlukukauden kurssimaksu 110 €/nuori. Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit.

Kevätlukukausi on kestoltaan 14 kertaa, yhteensä 35 tuntia (2,5 h/opetuskerta).

Nuorten Muotoiluakatemiaan on mahdollisuus hakea vapaaoppilaspaikkoja vapaamuotoisella hakemuksella.

Ohjaajana toimii:

A-P Inkinen, muotoilija (AMK)
p. 044 731 8007
ap.inkinen (at) muotoiluakatemia.fi

”Nuorten Muotoiluakatemiassa on kiva olla, en itse alussa ollut kovin kiinnostunut muotoilusta, mutta oppitunnit paljastivat aivan jotain muuta. Muotoiluakatemia herätti minussa sisäisen taiteilijan. Oppitunnit ovat mukavia ja siellä aika kuluu todella nopeasti, kahdessa ja puolessa tunnissa kerkeää päästää luovuuden valloilleen.”
Petri, 17