FI | EN

Nuorten
Muotoiluakatemia

Luovuutta hyville tyypeille!

Nuorten Muotoiluakatemia kokoontuu torstaisin klo 16.30–19 osoitteessa Piispankatu 8. Syksyn 2021  teemana on “Modernismin synty”. Syksyn aikana keskitytään modernismin aikakauden uusiin suuntauksiin Alvar Aallon töiden kautta.

Tutustu nuorten ohjelmaan

Nuorten Muotoiluakatemia sopii kaikille 13–16-vuotiaille, joita kiinnostaa luovuus ja itseilmaisu. Lukukausi sisältää monipuolisesti uusien tekniikoiden oppimista, uusia materiaaleja, suunnittelua ja suomalaisen muotoilun historiaa.

Opetuksessa käytetään perinteisten välineiden lisäksi digitaalisia suunnittelun välineitä ja -ohjelmia. Nuorten ryhmässä oppii kriittistä ajattelua, luovaa ongelmanratkaisua sekä ryhmätyöskentely- ja ilmaisutaitoja. Kannustamme nuoria kokeiluihin, aloitteellisuuteen, näkökulman vaihtoon ja omien ideoiden jakamiseen. 

Modernismin synty

Syksyn aikana opitaan modernismin tuomat uudet muotoilun suunnat ja niiden ilmenemismuodot Suomessa. Lukukauden aikana tutustutaan erityisesti Alvar Aallon töihin. Aiheen myötä opitaan funktionaalista suunnittelua ja yksinkertaistamista. Syksyn aikana toteutettavien töiden myötä harjoitellaan suunnittelua keskittyen käsin piirtämiseen, luovaan muotoiluun  ja orgaaniseen muotokieleen.

  • Funktionalismi 
  • Tila ja Arkkitehtuuri
  • Valo
  • Koti

Ilmoittaudu
mukaan

Syyslukukauden kurssimaksu 110 €/nuori. Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit.

Syyslukukausi on kestoltaan 14 kertaa, yhteensä 35 tuntia (2,5 h/opetuskerta).

Nuorten Muotoiluakatemiaan on mahdollisuus hakea vapaaoppilaspaikkoja vapaamuotoisella hakemuksella.

Ohjaajana toimii:

A-P Inkinen, muotoilija (AMK)
p. 044 731 8007
ap.inkinen (at) muotoiluakatemia.fi

Tutustu syksyn opetusohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

”Nuorten Muotoiluakatemiassa on kiva olla, en itse alussa ollut kovin kiinnostunut muotoilusta, mutta oppitunnit paljastivat aivan jotain muuta. Muotoiluakatemia herätti minussa sisäisen taiteilijan. Oppitunnit ovat mukavia ja siellä aika kuluu todella nopeasti, kahdessa ja puolessa tunnissa kerkeää päästää luovuuden valloilleen.”
Petri, 17