Nuorten
Muotoiluakatemia

Luovuutta hyville tyypeille!

Nuorten Muotoiluakatemia kokoontuu syyskaudella
23.8.–29.11.2018 torstai-iltaisin klo 16.30–19.
Katso ohjelma tästä

Nuorten Muotoiluakatemia sopii kaikille 13–16-vuotiaille, joita kiinnostaa luovuus ja itseilmaisu. Lukukausi sisältää monipuolisesti uusien tekniikoiden oppimista, uusia materiaaleja, suunnittelua ja suomalaisen muotoilun historiaa.

Opetuksessa käytetään perinteisten välineiden lisäksi digitaalisia suunnittelun välineitä ja -ohjelmia. Nuorten ryhmässä oppii kriittistä ajattelua, luovaa ongelmanratkaisua sekä ryhmätyöskentely- ja ilmaisutaitoja. Kannustamme nuoria kokeiluihin, aloitteellisuuteen, näkökulman vaihtoon ja omien ideoiden jakamiseen. 

Teollistumisen kausi

Syksyn aikana tutustutaan suomalaisen muotoilun kultakauteen ja muotoilun eri osa-alueisiin. Opimme ymmärtämään modernin taiteen ja teollisen sarjatuotannon vaikutuksen tuotteiden muotokieleen.

Jatkamme keväällä aloitettua väriteemaa tutkimalla ja kokeilemalla kuinka värit vaikuttavat toisiinsa ja sovellamme opittua suunnittelemalla paperinukeille vaatteet sekä maalaamalla lasimaalauksen.

Graafisen suunnittelun maailmaan perehdytään suunnittelemalla oma logo ja uutena materiaalina kokeillaan muovin työstöä. Lukukauden päätteeksi suunnitellaan ryhmätyönä tuotesarja pakkauksineen.

  • Suomalaisen muotoilun klassikot

  • Muotoilun osa-alueet

  • Sarjatuotanto

  • Muovit

Ilmoittaudu
mukaan

Syyskauden kurssimaksu 110 €
Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit
Kevätlukukausi on kestoltaan 14 kertaa, yhteensä 35 tuntia (2,5 h/opetuskerta)

Ohjaajana toimii

A-P Inkinen, muotoilija (AMK)
p. 044 731 8007
ap.inkinen (at) muotoiluakatemia.fi

”Nuorten Muotoiluakatemiassa on kiva olla, en itse alussa ollut kovin kiinnostunut muotoilusta, mutta oppitunnit paljastivat aivan jotain muuta. Muotoiluakatemia herätti minussa sisäisen taiteilijan. Oppitunnit ovat mukavia ja siellä aika kuluu todella nopeasti, kahdessa ja puolessa tunnissa kerkeää päästää luovuuden valloilleen.”
Petri, 17