FI | EN

Nuorten
Muotoiluakatemia

Luovuutta hyville tyypeille!

Nuorten Muotoiluakatemia kokoontuu torstaisin klo 16.30–19 osoitteessa Piispankatu 8. Syksyn 2019 teemana on “Kivikausi ja muotoilun synty”. Lukukauden aikana tutustumme muotoilun perusteisiin sekä suomalaisen muotoilun ja esineiden kehityskaareen.

Lukukausi alkaa kaikkien opetusryhmien yhteisellä retkellä Saarijärven kivikauden kylään lauantaina 24.8.2019. Retkelle on erillinen ilmoittautuminen 16.8. mennessä Annalle: anna.raisanen (at) muotoiluakatemia.fi tai 044 731 8003.
Tutustu nuorten syksyn ohjelmaan

Nuorten Muotoiluakatemia sopii kaikille 13–16-vuotiaille, joita kiinnostaa luovuus ja itseilmaisu. Lukukausi sisältää monipuolisesti uusien tekniikoiden oppimista, uusia materiaaleja, suunnittelua ja suomalaisen muotoilun historiaa.

Opetuksessa käytetään perinteisten välineiden lisäksi digitaalisia suunnittelun välineitä ja -ohjelmia. Nuorten ryhmässä oppii kriittistä ajattelua, luovaa ongelmanratkaisua sekä ryhmätyöskentely- ja ilmaisutaitoja. Kannustamme nuoria kokeiluihin, aloitteellisuuteen, näkökulman vaihtoon ja omien ideoiden jakamiseen. 

Kivikausi ja muotoilun synty

Syksyn aikana Muotoiluakatemioissa sukelletaan ihmiskunnan ja muotoilun alkuhämäriin kivikaudelle.

Aloitamme lukukauden lauantaina 24.8.2019 kaikille Muotoiluakatemian opetusryhmille yhteisellä retkellä Saarijärven Kivikauden kylään. Pääsemme tutustumaan opastetusti Kivikauden kylään sekä osallistumaan työpajaan.

Muotoilun syntyyn on alusta saakka kuuluneet primitiiviset muodot ja funktionaalisuus. Lukukauden aikana tutustumme muotoilun perusteisiin. Tutustumme perusmuotoihin ja ymmärrämme kaksiulotteisen ja kolmiulotteisen muodon eron. Käsittelemme lukukauden aikana symmetriaa ja epäsymmetriaa sekä harjoittelemme pelkistämistä. Tutustumme suomalaiseen muotoiluun ja esineiden kehityskaareen.

  • aistit
  • pelkistäminen
  • perusmuodot ja ulottuvuudet
  • orgaaninen muoto ja geometrinen muoto
  • esineen kehityskaari

Ilmoittaudu
mukaan

Syyslukukauden kurssimaksu 110 €
Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit
Syyslukukausi on kestoltaan 14 kertaa, yhteensä 35 tuntia (2,5 h/opetuskerta)

Ohjaajana toimii

A-P Inkinen, muotoilija (AMK)
p. 044 731 8007
ap.inkinen (at) muotoiluakatemia.fi

”Nuorten Muotoiluakatemiassa on kiva olla, en itse alussa ollut kovin kiinnostunut muotoilusta, mutta oppitunnit paljastivat aivan jotain muuta. Muotoiluakatemia herätti minussa sisäisen taiteilijan. Oppitunnit ovat mukavia ja siellä aika kuluu todella nopeasti, kahdessa ja puolessa tunnissa kerkeää päästää luovuuden valloilleen.”
Petri, 17