Nuorten
Muotoiluakatemia

Luovuutta hyville tyypeille!

Nuorten Muotoiluakatemia kokoontuu kevätkaudella
18.1.–3.5.2018 torstai-iltaisin klo 16.30–19.
Katso ohjelma tästä.

Nuorten Muotoiluakatemia sopii kaikille 13–16-vuotiaille, joita kiinnostaa luovuus ja itseilmaisu. Lukukausi sisältää monipuolisesti uusien tekniikoiden oppimista, uusia materiaaleja, suunnittelua ja suomalaisen muotoilun historiaa.

Opetuksessa käytetään perinteisten välineiden lisäksi digitaalisia suunnittelun välineitä ja -ohjelmia. Nuorten ryhmässä oppii kriittistä ajattelua, luovaa ongelmanratkaisua sekä ryhmätyöskentely- ja ilmaisutaitoja. Kannustamme nuoria kokeiluihin, aloitteellisuuteen, näkökulman vaihtoon ja omien ideoiden jakamiseen. 

Romantiikan aika

Kansallisromantiikka suomalaisessa muotoilussa. Romantiikan ajan kuvioiden mystiset luontoteemat heräävät nykyaikaan muotoilun työpajoissa. Lukukausi kannustaa kokeilevaan muotoiluun, tyylien ja materiaalien yhdistämiseen ja opettaa epäonnistumisen tärkeyden. Jakson aikana harjoitellaan lennokasta ideointia ja niiden esittämistä toisille. Tutustumme Eliel Saariseen ja hänen tuotantoon.

Opimme värilaboratorion avulla värien sekoittumista (päävärit ja välivärit) ryhmätyönä tehtävien värikokeiden avulla. Lukukauden aikana opitaan minimalismin ja koristeellisen muotoilun eroja. Aikakausi korostaa oman identiteetin suhdetta luontoon. Tutustumme aikakauden taidemaalareihin ja kansallisromantiikkaan. Teemme retken luontoon, jossa havainnoimme ympäristöä digitaalisesti.

  • Kansallisromantiikka
  • Ornamentit
  • Värioppi
  • Sommittelu

Ilmoittaudu
mukaan

Kevätkauden kurssimaksu 110 €
Maksu sisältää opetuksen ja kurssilla käytettävät materiaalit
Kevätlukukausi on kestoltaan 14 kertaa, yhteensä 35 tuntia (2,5 h/opetuskerta)

Ohjaajana toimii

A-P Inkinen, muotoilija (AMK)
p. 044 731 8007
ap.inkinen (at) designkuopio.fi

Haluan vastaanottaa Muotoiluakatemian uutiskirjeen (4-6krt/v)

”Nuorten Muotoiluakatemiassa on kiva olla, en itse alussa ollut kovin kiinnostunut muotoilusta, mutta oppitunnit paljastivat aivan jotain muuta. Muotoiluakatemia herätti minussa sisäisen taiteilijan. Oppitunnit ovat mukavia ja siellä aika kuluu todella nopeasti, kahdessa ja puolessa tunnissa kerkeää päästää luovuuden valloilleen.”
Petri, 17