FI | EN

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön apurahat on jaettu

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö myönsi yhteensä 50 000 euroa apurahoina muotoilun sekä käsi- ja taideteollisuuden toimijoille liiketoiminnan kehittämiseen. Tämän vuoden apurahan saajat ovat Bastogne & Katz Schuhmacher Oy, Latimmier Oy, Designkaverit Oy ja Studio A.P.D. Oy/ House of Wilow. 

Apurahahakemuksia saapui määräaikaan mennessä 154 kpl, joista työryhmä sekä Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön hallitus tekivät valintansa hakemusten ja projektisuunnitelmien perusteella neljälle muotoilualan toimijalle. Apurahansaajat julkistettiin 13.12.2022 Kuopiossa.

Tiistain apurahan jakotilaisuudessa Kuopion Muotoiluakatemian Kristallisalissa mukana olivat myös viime vuonna apurahan saaneet muotoilijat Henri Judin, Katriina Nuutinen, Hanna Korhonen, Anniina Löytönen, Olli Sallinen ja Tarmo Thorström esitellen vuoden aikana tehtyjä projektejaan.

 


 

Bastogne & Katz Schuhmacher Oy

Bastogne & Katz Schuhmacher Oy sai 10 000 euron apurahan klassisten miesten kenkien yksilöllistä anatomiaa vastaavien lestisarjojen kehittämiseen. Bastogne & Katz Schuhmacher Oy valmistaa jalkineita ja pyrkii ylläpitämään lestien valmistamisen käsityötaitoa. Yrittäjät ovat pitkäjänteisesti keränneet ja kunnostaneet vanhoja lestejä sekä teettänyt kopiot sorvaajalla. Vanhojen mallien pohjalta kenkien lestit muokataan miesten nykyjalkatyyppien, jalkinetyyppien ja yrityksen brändin mukaisiksi. Lestisarjojen avulla voi muokata käyttäjälle yksilölliset jalkineet, jotka lisäävät käyttömukavuutta ja parantavat elämänlaatua. Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön apuraha on kohdennettu lestien piensarjojen toteuttamiseen ja kehittämiseen. 

“Suurkiitos tuesta ja mielenkiinnostanne meidän alalle. Näinä aikoina on tärkeää, että pystymme vielä valmista käyttöesineitä, jotka kestävät koko ihmisen elämän ja joita rakastamme ja arvostamme nimenomaan, koska ne kuuluvat meille – joku on niitä tehnyt minulle” Nicolai Bastogne sanoo.

 

Latimmier Oy

Latimmier Oy sai 10 000 euron apurahan Latimmier-brändin mallistosuunnittelun kehittämiseen. Ervin Latimer valittiin vuonna 2020 vuoden nuoreksi suunnittelijaksi ja on sittemmin saanut tunnustusta lahjakkaana suunnittelijana kansallisesti ja kansainvälisesti. Latimer avartaa käsityksiä miesten muodista ja käsittelee maskuliinisuutta ilman sukupuolirooleja. Ervin Latimerin työskentelyn taustalla on pyrkimys ekologisesti kestävään, vastuulliseen ja laadukkaaseen kotimaassa tuotettuun muotiin. Ervin Latimer käyttää Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön apurahan vuonna 2023 lanseerattavan malliston suunnitteluun. Uusi mallisto käsittää hitaammassa syklissä tuotettuja ready-to-wear kokonaisuuksia, joiden kappaleet ovat uniikkeja ja tuotettu vain tilauksesta.

Designkaverit Oy

Designkaverit Oy sai 15 000 euron apurahan Designkaverit -median kehittämiseen.

Designkaverit Oy:n toiminnan painopiste on verkostoituminen – verkoston toiminta on ollut aktiivista laajentuen useisiin kaupunkeihin yhdistäen kuluttajia ja tuottajia. Designkaverit Oy käyttää Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön apurahan verkostonsa vahvistamiseen luomalla monikanavaista toimintaa.

Studio A.P.D. Oy/ House of Wilow

Studio A.P.D. Oy/ House of Wilow sai 15 000 euron apurahan digitaalisen showroomin kehittämiseen ja kansainvälisen myynnin kasvattamiseen. Studio A.P.D. Oy:n ekologiset arvot näkyvät tuotteissa konkreettisesti. Yrityksen laukkutuotannossa käytetään kaktusnahkaa, vaatemallistossa hyödynnetään ylijäämäkankaita, tuotteet ovat pitkäikäisiä, tuotantoketju jäljitettävä. Studio A.P.D. Oy/ House of Wilow käyttää Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön apurahan digitaalisten työvälineiden hyödyntämiseen toteuttamalla digitaalisen showroomin, joka ostoalustana palvelee niin sisäänostajia kuin yksittäisasiakkaita.

 

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: