FI | EN

Apurahan saajat
2017

Historiaa muotoilu,
yrittäjyys ja alueellisuus edellä

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö myönsi historiassaan ensimmäisen kerran apurahaa pohjoissavolaisille muotoilun sekä käsi- ja taideteollisuuden toimijoille liiketoiminnan aloittamiseen tai kehittämiseen. Apurahojen saajat julkistettiin 15.12.2017. Yhteensä apurahan hakijoita oli 20, joista työryhmä sekä Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön hallitus nostivat hakemusten ja projektisuunnitelmien perusteella apurahan saajiksi kolme kuopiolaista muotoilualan yritystä: Emilia Karenina Oy:n, Minna Suuronen Oy:n ja Piirre Collective Oy:n.

EMILIA KARENINA OY
EK For KIDS -lastenhuoneen sisustuskonsepti
Emilia Åman
www.emiliakarenina.fi

Nuori yritys perustettu vuonna 2017 ja jo nyt vuoden lopussa sen tuotanto on kasvanut puolella. Yritys on ollut aktiivisesti esillä ja saanut paljon mediajulkisuutta. Emilia Åman on valmistunut muotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2006.

Yritys käyttää tuotteissaan kestäviä ja aitoja materiaaleja, kuten koivuvaneria. Tuotteiden valmistajat ovat kuopiolaisia.

3000 euron apuraha myönnettiin asiantuntija-apuun EK for KIDS -huonekalujen SFS-standardien käyttöönottoon ja eurooppalaisiin kalustevalmistajien standardeihin.

 

 Mahtavaa kun tuetaan paikallisuutta. Sydäntä lämmittää se, että tuetaan Kuopiossa valmistuneita, maailmalla olleita ja sieltä palanneita muotoilijoita. Apurahalla myös nostetaan muotoilua näkyväksi.

Emilia Åman, Emilia Karenina Oy

 

 Olen todella iloinen tästä apurahasta, joka mahdollistaa Minna Suuronen Oy:n digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen ja alun kansainvälistymiselle.

Minna Suuronen, Minna Suuronen Oy

PIIRRE COLLECTIVE OY (Nykyinen PIIRRE OY)
Mirva Jäntti, Jenni Kääriäinen, Venla Malkki, Merita Pesonen
www.piirre.com

Piirre Collective koostuu 4 nuoresta muotoilijasta, jotka ovat valmistuneet Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2014. Yritys perustettiin 2013. Tuolloin sen keskeisin tuote oli kuosisuunnittelu ja yhtiömuotona osuuskunta. Yritys muuttui osakeyhtiöksi 2017 ja se fokusoitui yritysten asiakasviestintään. Vaikutus alueelle syntyy yritysten kautta.

Apuraha 3000 euroa myönnettiin osakeyhtiön liiketoiminnan kehittämiseen ja markkinointiin.

 

 On hienoa, että tällaista apurahaa jaetaan. Apuraha mahdollistaa sen, että voimme tehdä yrityksiä ja yrityspäättäjiä tietoisemmaksi visuaalisen viestinnän taloudellisista, sosiaalisista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista. Uskomme siten, että apurahan hyöty ulottuu laajasti alueen yritysten eduksi ja kertautuu. Apurahan avulla osoitetaan muotoilijoiden työn merkitys käytännössä, mikä luo positiivista kuvaa myös muotoilijoiden ammattitaidosta yleisesti.

Piirre Collective